Cortex Membran metoden

Ved hjælp af specialudviklet hydrauliksav skærer vi en rille i bygningens vægge og indlægger en membran af rustfri stålplader og hurtighærdende beton. Rillen er 16 mm høje og skæres i mindre sektioner. Imellem hver sektion lægges stålplader med overlap for at opnå et optimalt stop af fugt, og der indsprøjtes hurtighærdende beton på begge sider af stålmembranen. Efter ganske få minutters tørring kan processen fortsætte med næste sektion. Vi kan normalt skære 3-5 facade-m2 om dagen.

Den mekaniske skæring foretages med en specialudviklet robot. Savklingen kan vinkles, så alle områder skæres – også gavlhjørner, trappeopgange, bag faldstammer eller andre konstruktioner, der normalt vanskeliggør skæring. Savkæderne skærer tørt og ved lav hastighed for at undgå yderligere fugt og skader i murværket og for at reducere rengøring. Med vores metode kan alle tænkelige områder skæres og fugtisoleres.

At skæresnittet har en højde på 16 mm er helt unikt. Dette giver således mulighed for

–        rustfri stålplader med tykkelse på 1,5 mm

–        overlappende stålplader for at undgå ”huller” i fysisk membran

–        stålplader som kan ’bules’ for at undgå at plader skrider

–        fuldstændig udstøbning og pakning af snittet både over og under stålplader med hurtigtørrende beton

–        stivere sprøjtebeton med hurtigere udvikling af styrke og kompression

 

Tre veje til tørre vægge

Fugtsikring skal placeres i vandret niveau der, hvor fugten ønskes standset, alt efter hvor stor en del af bygningen, man vil prioritere. Der er grundlæggende tre løsninger.

 

3 metoder til skæring som standser den opstigende grundfugt

 

Placering over terræn (A)

Det er muligt at placere fugtsikringen over terræn men under bjælkelaget, hvis man primært ønsker sikring mod skimmel og råd i etageadskillelsens bærende bjælkelag, men ikke i kælderen. Her vil Cortex Membran typisk skære udefra i ydermuren, og den efterfølgende oprydning og reetablering vil være minimal.

Placering under terræn (B)

Hvis man også ønsker fugtisolering af kælder, skal der sikres i kældergulvsniveau. Her suppleres typisk med en udvendig lodret fugtsikring som dræn eller isolering. Planlægges der også en udvendig lodret fugtsikring af ydermur, laves denne skæring typisk først i samme udgravning, men Cortex Membran kan også skære og placere fugtspærring indefra kælder.

Placering ud for betongulv (C)

I tilfælde med bygninger uden kælder med betongulv kan der skæres udefra direkte ind i betondækket. Efterstøbningen sikrer tæthed mellem betondæk og rustfri stålplader.

Cortex Membran kan skære udefra eller indefra. Vi kan skære i gadeplan eller i kælderplan. Og vi kan skære i hjørner, i smalle udgravninger, i trappeopgange, bag faldstammer mv. Vi kan kort sagt skære i enhver situation.

 

 

 

 

Brug for Rådgivning nu?

Vi er altid klar til at yde rådgivning om specifikke sager